Nyheter

Legekontoret

Oppfriskningsdose til personer som er 65 år eller eldre


Trondheim kommune vil fra mandag 1. november tilby innbyggerne som er 65 år eller eldre en oppfriskningsdose av koronavaksinen.

Hvem får tilbud om oppfriskningsdose?

Etter råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen besluttet å tilby en oppfriskningsdose til personer som er 65 år og eldre. Den tredje vaksinedosen kan gis tidligst seks måneder etter at du har fått din andre vaksinedose. Hvis du har tatt en koronavaksine og har hatt koronasykdom, må du vente i seks måneder etter gjennomgått sykdom før du kan få oppfriskningsdose.

Hva er en oppfriskningsdose?

En oppfriskningsdose er en vaksine til personer som har hatt god effekt av de to første vaksinedosene, men som trenger å friske opp beskyttelsen.
Målet med oppfriskningsdose er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk ved smitte, gi økt beskyttelse også mot nye virusvarianter og forlenget beskyttelse av vaksinen.

Slik får du vaksinen

Fra mandag 1. november kl 17:00 åpnes det for å kunne bestille seg time til oppfriskningsdose. De første ledige timene man kan bestille er fra tirsdag 2. november. Det legges ut vaksinetimer fortløpende, om det ikke er ledig timer på passende tidspunkt, prøv igjen senere.

Du kan bestille time til vaksinering når:

  • Det har gått minst 6 måneder siden du fikk din andre koronavaksine
    ELLER
  • Det har gått minst 6 måneder siden du gjennomgikk koronasykdom

Det må gå minst en uke mellom koronavaksinen og annen vaksine, f.eks influensavaksine.

Når du mottar SMS fra kommunen om at du kan bestille vaksinetime, går du til timebestillingen via kommunens nettside ved å gå inn på minside.trondheim.kommune.no. Trykk deretter på "korona" og velg “koronavaksine.”

De som ikke har registrert telefonnummer vil få tilsendt brev i posten.
De som har utfordringer med å bestille time selv, kan få hjelp av pårørende eller andre som tidligere har bistått med å bestille time. Gå da inn på minside.trondheim.kommune.no. Trykk deretter på “korona” og velg “Bestill koronavaksine for andre”.

Ved ytterligere problemer med bestilling av time, ta kontakt med koronatelefonen på tlf. 90 50 90 52.

Det er mulig å ha med en ledsager inn på vaksinestasjonen.

Ta med gyldig legitimasjon når du ankommer timen. Anbefaler bruk av munnbind.

Om vaksinen og bivirkninger

Det er foreløpig mRNA-vaksinen fra Pfizer/BioNTech (Comirnaty) som er godkjent som oppfriskningsvaksine.
Det er foreløpig ikke observert andre bivirkninger etter den tredje dosen til disse pasientgruppene enn det som tidligere er kjent etter den første og andre dosen.


https://www.trondheim.kommune.no/aktuelt/korona-samleside/korona-hovedsak/oppfriskningsdose-til-personer-som-er-65-ar-eller-eldre/